Prima săptămână de școală, prima ediție a Cupei MP Sport

Vacanța de vară a fost una activă pentru tinerii baschetbaliști ai echipei MP Sport. Am început perioada de pregătire în camp-ul de baschet de la Kragujevac unde am profitat de experiența antrenorilor sârbi și am continuat cu un cantonament de pregătire fizică în stațiunea Straja alături de antrenorii echipei noastre Sergiu, Alex și Aref.

În perioada 16-17 septembrie, clubul nostru în colaborare cu Consiliul local al Municipiului  Timișoara a organizat prima ediție a „Cupei MP Sport’’, la categoria de vârsta U13, la care, alături de echipa gazdă au participat CSM Oradea, Proleter Zrenjanin din Serbia și Hodmezovasarhely din Ungaria.

   

Startul competiției a fost dat sâmbătă 16.09.2017, la ora 12:00, când MP Sport a debutat în turneu în compania echipei din Oradea.

Chiar dacă băieții au intrat motivați, meciul a început în favoarea celor de la Oradea. Antrenorul Alex Miron intervine solicitând un time out, iar echipa noastră reușește să revină în joc printr-o apărare agresivă și marcând câteva coșuri ușoare pe contraatac.

 

După pauză MP Sport arată că este echipa mai hotârătă și preia conducerea. Cel mai frumos coș al meciului, dar în același timp și al turneului este buzzer beater-ul de 3 puncte înscris de Franko Dzaka în ultima secundă a sfertului trei. În sfertul patru echipa mai experimentată, LPS Oradea se desprinde în ultimele 3 minute. Oradea câștigă meciul 33-27.

 

La ora 13:30 pe teren se prezintă Proleter Zrenanjin care obține victoria contra celor de la Hodmezovasarhely.

Al 2-a meci al echipei noastre a început la ora 17:00, avându-i ca adversari pe Proleter Zrenjanin. Primele puncte au fost marcate de echipa noastră, însă slavii preiau conducerea și doresc să arate că sunt favoriții turneului. Scor final 20-45.

 

Pe teren a urmat CSM Oradea care a obținut a doua victorie, de această data  contra celor de la Hodmezovasarhely, scor 53-21.

Dumincă 17.09.2017, la ora 11:30, MP Sport încearcă să obțină prima vicorie contra celor de la Homezovasarhely. Băieții încep foarte motivați, după două înfrângeri și își adjudecă primul sfert cu scorul de 9-2. În sfertul doi cei de la Hodmezovasarhely nu se regăsesc,  nereușind să înscrie timp de șapte minute. Scor la pauza 24-9.

 

Apărarea băieților de la MP Sport se dovedește a fi eficientă și în  cea de-a doua parte a meciului reușind să se impună cu scorul de 34-16. Remarcații acestei partide au fost Mihai Crâșmariu, care a avut un procentaj foarte bun de la linia de aruncări libere și Vlad Nedelea care a dominat meciul cu șuturile de la semi distanță.

 

Ultimul meci aduce pe teren echipele neînvinse, urmând a fi desemnată echipa câștigătoare a turneului. După un meci foarte disputat, Proleter Zrenjanin surclasează LPS Oradea, scor 43-27.

În cadrul festivității de premiere, toți sportivii participanți au primit tricouri, diplome, medalii.

Locul 1 – Proleter Zrenjanin (3 victorii, 0 înfrângeri)
Locul 2 – CSM Oradea (2 victorii, 1 înfrângere)L

Locul 3 – MP Sport (1 victorie, 2 înfrângeri)
Locul 4 – Hodmezovasarhely (4 înfrângeri)

Profităm de ocazie pentru a mulțumi echipelor care au răspuns invitației noastre și totodată, Consiliul local al Municipiului  Timișoara.

 

 

Mai multe poze pe pagina noastră de facebook, MP Sport.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *